Blauwe golf in Zeeland

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Watersporters kunnen vanaf 1 april tot en met 30 september 2014 in minder dan een uur alle vijf bruggen over het Kanaal door Walcheren voorbij varen. Provincie Zeeland past dan drie keer per dag de brugtijden aan op de snelheid van de recreatievaart: de blauwe golf.

Zowel vanuit Vlissingen als vanuit Veere zijn er rond 9.25 uur, 12.25 uur en 14.55 uur 'blauwe golftijden' door het Kanaal door Walcheren. Dit scheelt de recreatievaart maximaal anderhalf uur wachten. De gewone bedieningstijden voor de bruggen blijven van kracht. Hoe meer er van blauwe golf gebruik wordt gemaakt, hoe minder vaak de brug op andere momenten open gaat. Daarmee neemt de overlast voor het wegverkeer ook af.

Succesvolle proef
De blauwe golf was vorig jaar een succesvolle proef van de Provincie Zeeland om de waterrecreatie beter door het Kanaal door Walcheren te leiden. Dit in samenwerking met de HISWA en het Watersportverbond. De proef duurde toen van 1 juni tot en met 22 september 2013. De blauwe golf werd positief ontvangen door de watersporters en de weggebruikers hadden geen extra overlast. Op basis van de ervaringen van 2013 komt de blauwe golf in de avond niet meer terug. Er bleek meer behoefte aan een extra blauwe golf rond het middaguur.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.