Blauwe borden bij bushaltes in Brabant

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De komende weken krijgen alle 4500 bushaltes in Brabant van het stads- en streekvervoer van Veolia Transport en Arriva een nieuw blauw bord op de haltepaal. Deze vervangt het gele bord.

Leesbaarheid
De kleurstelling van het bord is tot stand gekomen in samenwerking met het Reizigersoverleg Brabant en deskundigen op het gebied van leesbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat witte letters op een blauw bord zorgt voor een optimale leesbaarheid, met name ook voor slechtzienden. Door de reflectiestroken zijn de borden in het donker ook goed zichtbaar. Vaste elementen zijn het wettelijk verplichte bussymbool, de 9292-aanduiding voor reisinfo en het logo van de provincie, de opdrachtgever voor het openbaar vervoer. Het onderste deel van het bord is bestemd voor reclame.

Met de nieuwe halteborden wil de provincie Noord-Brabant de kwaliteit van bushaltes fors verbeteren. Zo zijn veel haltes opgehoogd om de toegankelijkheid te verbeteren en zijn op verschillende haltes panelen geplaatst met dynamische reisinformatie.

 
Auteur: Joske van Lith

In de provincie Noord-Brabant worden de gele borden bij bushaltes vervangen door blauwe.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.