Bikenomics thema Fietsstadverkiezing 2016

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bikenomics, de economische waarde van de fiets, is het thema van de Fietsstadverkiezing 2016. Dit maakte Fietsersbonddirecteur Hugo van der Steenhoven op 20 november bekend op het Nationaal Fietscongres 2014 in Fietsstad Zwolle.

De Fietsersbond wil met dit thema de economische en andere winst van de fiets op de kaart zetten. De Fietsersbond daagt gemeenten uit om hun eigen economische fietsverhaal op papier te zetten en denkt daarbij bijvoorbeeld aan gezondheidswinst, fietstransporten in steden, toenemende verkoop van fietsen en onderdelen en ook fietstoerisme. En ook hoe economisch om te gaan met de ruimte in steden en dorpen.

Inschrijven
Gemeenten kunnen zich tot 15 juli 2015 inschrijven als kandidaat voor de eretitel Fietsstad 2016. De uiteindelijke winnaar van de verkiezing zal worden gekozen door een onafhankelijke jury onder leiding van Peter van der Knaap (directeur bestuurder SWOV). De jury bestaat verder uit Aletta Koster, Ilse Bloemhof, Erna Jansen en Giuliano Mingardo.

Sponsoren
De Fietsersbond heeft speciaal voor dit thema een filmpje laten maken. De Fietsstad 2016 verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Dura Vermeer, Advin en Keypoint consultancy. Meer informatie op www.fietsstad2016.nl

.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.