Bijtelling veroorzaakt hoger gebruik van minder schone privé-auto

dinsdag 16 juni 2015
timer 1 min

Sinds de verhoogde bijtellingsregeling rijden automobilisten in hun privétijd vaker in een minder schone auto dan in hun vaak schonere auto van de zaak. Dat zou anders moeten vindt de BVLR – de Branchevereniging Leveranciers Ritregistratiesystemen. De BVLR pleit daarom voor de invoering van een gestaffelde bijtellingsregeling die rechtvaardiger, transparanter en eenvoudiger is.

In een brief aan de minister president en de Tweede Kamer maakt de BVLR deze oneigenlijkheid duidelijk en geeft ze drie maatregelen om het elektrisch rijden te stimuleren en voldoende inkomsten voor de overheid genereren: Verstrekken van meer subsidie op de volledige elektrische auto, ten opzicht van de semi-elektrische auto, in verhouding tot het gebruik; Vervallen van de energiebelasting op kWh ‘getankt’. Hiermee wordt de kWh ten opzichte van benzine en diesel nog voordeliger; toekennen van het nachttarief op stroom.

 

BLVR

De BVLR  is een branchevereniging van en voor Nederlandse bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van de automatische ritregistratie en gedifferentieerde kilometerheffing. De leden leveren een vast, in het voertuig ingebouwd systeem. De BVLR streeft naar het verzamelen en verspreiden van kennis omtrent ritregistratiesystemen, het geven van voorlichting en het versterken van het draagvlak voor een verantwoorde ritregistratie.

foto: Shutterstock

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.