Bijna drie miljoen verkeersovertredingen in tweede tertiaal 2021

woensdag 6 oktober 2021

In de periode van mei tot en met augustus 2021 zijn bijna 3 miljoen (2.977.737) verkeersovertredingen geconstateerd, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het betreft zogenoemde Mulder-overtredingen, onder meer voor te hard rijden, rijden door rood licht en telefoongebruik tijdens het rijden. 

In dezelfde periode in 2020 betrof het nog bijna 2,5 miljoen overtredingen. De stijging van het aantal geconstateerde verkeersovertredingen in het tweede tertiaal dit jaar is waarschijnlijk voor een deel te verklaren doordat het in de maanden mei t/m augustus vorig jaar een stuk rustiger was op de weg na de oproep van de overheid half maart 2020 om zoveel mogelijk thuis te blijven vanwege corona. Ook zijn er meer trajectcontroles actief. 

Te hard rijden 

De meeste boetes waren voor overschrijding van de maximumsnelheid (iets meer dan 2,5 miljoen). De meeste van deze boetes worden geconstateerd met digitale handhavingsmiddelen zoals flitspalen en trajectcontroles. 

 

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.