Bewoners praten mee over infra-agenda in Leeuwarder dorpen

dinsdag 13 oktober 2015
timer 2 min

In vijf ‘nieuwe dorpen’ die sinds 2014 onder de gemeente Leeuwarden vallen, wordt in de komende twee jaar aan de infrastructuur gewerkt op basis van wensen van de eigen bewoners. De gemeente heeft onderzocht welke van de knelpunten en wensen aansluiten op nog uit te voeren onderhoud, zoals vervanging van rioleringen, en welke direct uitgevoerd kunnen worden.

Deze dorpen zijn Jirnsum, Warten, Warstiens, Wergea en Reduzum. In het Investeringsprogramma Infrastructuur (2014-2017) is hiervoor een reservering opgenomen van totaal 650.000 euro.

Jirnsum
In Jirnsum wordt het dorpsplein en de 2 entrees heringericht. De veranderingen maken het dorp aantrekkelijker voor (watersport) toeristen.

Warten
In Warten gaat het Stoombootshead op de schop. Dit is het plein tussen de Rochsleat en de Haedstrjitte. Om de watersport te versterken worden er aanlegplaatsen en steigers aangelegd. Ook wordt het plein aantrekkelijker ingericht.

Warstiens
De wens van Warstiens is om de enige toegangsweg vanuit Wergea te verbreden met grasbetontegels zodat (landbouw) verkeer elkaar beter kan passeren en de berm minder stuk gereden wordt.

Wergea
In Wergea komt op braakliggend terrein rond de school OBS De Twamêster een speel- en leerplein voor de kinderen in het dorp. Het plein is voor buitenspelen na schooltijd, maar ook voor lesgebonden activiteiten.

Reduzum
Ten slotte wordt in Reduzum de hoofdstraat van Trije Romers tot de haven heringericht om een betere uitstraling te krijgen. Dit gaat samen met de geplande rioolvervanging.

Projecten
De projecten zijn voortgekomen uit een inventarisatie door de gemeente en verschillende dorpsbelangen naar alle knelpunten en wensen van de verschillende dorpen.

Leeuwarden luistert naar de infra-wensen van de nieuwe Leeuwarden dorpen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.