Beter en sneller ingrijpen bij ongevallen

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op 17 februari hebben provincie Gelderland, Rijkswaterstaat en de Stadsregio Arnhem Nijmegen de werkzaamheden aan de A325/N325 en de Pleyroute officieel en feestelijk afgerond. De nieuwe bermdrips werden voor deze gelegenheid in werking gesteld.

Dagelijks rijden er ruim 70.000 motorvoertuigen over de A325 en de N325.  Daarmee is dit traject het meest intensief gebruikte deel van alle provinciale wegen. Goede doorstroming van het verkeer en verkeersveiligheid zijn hier dus van groot belang.

Weggebruikers in beeld

Op deze wegen is nu sprake van dynamisch verkeersmanagement. Dat betekent dat er meer grip is op vlotte doorstroming bijvoorbeeld bij opstoppingen of calamiteiten. Dat kan omdat er camera’s geplaatst zijn die meteen registreren wanneer er iets gebeurt. Zo kunnen hulpdiensten snel ingrijpen en kan het verkeer via andere routes worden geleid.

Grotere veiligheid

De A325/N325 is voorzien van verkeerssignalering waardoor de veiligheid van deze belangrijke route is toegenomen. Er zijn bermdrips langs de weg geplaatst. Deze worden gebruikt om te waarschuwen voor onvoorziene omstandigheden zoals een ongeval of om te verwijzen naar parkeergelegenheden bij evenementen. Ook geven ze aan welke route op dat moment de minste hinder geeft.

Stil

In de zomer van 2011 heeft de provincie het onderhoud van de weg uitgevoerd. Daarbij is een groot deel van traject nu voorzien van stil asfalt.

Beheer en Onderhoud

Het beheer en onderhoud van de technische voorzieningen aan de wegen zijn nu officieel overgedragen van wegbeheerder provincie Gelderland naar Rijkswaterstaat. 

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Asfalteringswerkzaamheden afgelopen jaar op de A325 (Foto Provincie Gelderland)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.