Bestuursovereenkomst HOV in ’t Gooi ondertekend

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De gemeenten Huizen, Hilversum, Laren en Eemnes en de provincie Noord-Holland tekenden op 17 januari de bestuursovereenkomst voor het project HOV in ’t Gooi. Daarin staan de afspraken over de aanleg van een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding (HOV) in ‘t Gooi. 

In de bestuursovereenkomst zijn afspraken gemaakt tussen de provincie en betrokken gemeenten (met uitzondering van Blaricum) over het ontwerp en over planning, taakverdeling, financiering en risico’s tijdens de uitvoering van het project. 

Besluitvorming en vervolg project

Op 20 januari vergadert de Statencommissie Mobiliteit en Wonen over het project. Op 3 februari staat HOV in ‘t Gooi op de agenda van Provinciale Staten. Als PS heeft ingestemd met de plannen  start het project met de voorbereiding van de uitvoering. De planologische procedure voor het provinciaal inpassingplan (PIP) wordt voorbereid en doorlopen. Verder worden milieuonderzoeken gedaan naar bijvoorbeeld geluid en luchtkwaliteit. Ook wordt de aanbesteding van de aannemer en het verleggen van kabels en leidingen langs het tracé voorbereid. Naar verwachting start de uitvoering in 2015.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.