Bestuur Regio Utrecht kiest voor nieuwe aanbesteding OV-concessie

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) kiest er voor om de voorbereidingen te starten voor een nieuwe aanbesteding van de OV-concessie Regio Utrecht. De nieuwe concessie moet ingaan op 8 december 2013.

Het regiobestuur verwacht met een geheel nieuwe aanbesteding beter in te kunnen spelen op de gewijzigde marktsituatie. Het eerdere gunningsbesluit – voor de periode december 2012-december 2020 – is ingetrokken en de onderhandelingsprocedure die tot dat gunningsbesluit heeft geleid, is stopgezet.

Openbaar vervoer in overbruggingsperiode

Reizigers in de regio Utrecht kunnen blijven rekenen op het openbaar vervoer, doordat er voor de overbruggingsperiode nieuwe afspraken worden gemaakt met huidige vervoerders Connexxion en GVU.

 

Nieuw bestek

Een nieuwe openbare Europese aanbesteding biedt kansen voor de regio. Zo kan met het nieuwe bestek ingespeeld worden op de huidige marktsituatie: zowel op de toename van potentiële concurrentie als op de financiële mogelijkheden. Ook kan er opnieuw gekeken worden naar de eisen aan het openbaar vervoer.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.