Bestuur Regio Utrecht bundelt tram-activiteiten

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
BRU bundelt de uitvoeringsactiviteiten die met tram te maken hebben en geeft ze binnen de eigen organisatie een aparte positie met eigen financiële en personele verantwoordelijkheden. Het beheer en de uitbreiding van het tramsysteem is per 1 maart 2013 de verantwoordelijkheid van  BRU-OV Regiotram.

De verbijzondering in de vorm van interne verzelfstandiging is nodig om doeltreffend te opereren en optimaal service te bieden aan de klant. De heer P. Steenbergen geeft hier als directeur a.i. leiding aan.

Groet projecten die op de agend staan zijn: het project Uithoflijn, de nieuwe tramlijn die vanaf 2018 reizigers gaat vervoeren tussen Utrecht CS en De Uithof; de renovatie van de bestaande trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein; de bouw van een nieuwe tramremise in Nieuwegein.

In Bestuur Regio Utrecht werken negen gemeenten samen aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling van de regio Utrecht. Het zijn Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Stichtse Vecht, Utrecht, Vianen en Zeist.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.