Berijders elektrische voertuigen positief

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Berijders van elektrische voertuigen zijn positief over elektrisch rijden en zijn ook bereid anderen te stimuleren om ook elektrisch te gaan rijden.

Dat blijkt uit de eerste resultaten van periodiek onderzoek van Accenture, Greenflux en Oranjewoud ‘Changing the Game’. De resultaten werden gepresenteerd op het congres ‘Elektrisch Rijden in de Versnelling’, een gezamenlijk initiatief van het formule E-team en ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en Provincie Noord Brabant.

84 procent van de elektrische rijders positief is en beveelt het ook vrienden en kennissen aan. 90 procent overweegt om weer een elektrische auto te kopen wanneer de actieradius of de laadinfrastructuur verbetert. Deze groep is ook bereid te betalen voor betrouwbaarheid.

Vertrouwen in laadinfrastructuur

Uit het onderzoek blijkt, dat wanneer er een stabieler netwerk van laadpalen ontstaat, de huidige gebruikers de elektrische auto ook voor andere doeleinden dan woon-werkverkeer willen gebruiken. Dan zal elektrisch rijden ook voor meer mensen een optie worden. Mark Schutz,Senior Manager en Lead e-mobility bij Accenture: ‘Vooralsnog hebben berijders te weinig inzicht in locaties en beschikbaarheid van laadpunten. Een eenduidig overzicht van alle laadpunten en hun beschikbaarheid in Nederland is nodig om elektrisch rijden verder te ontwikkelen. Het delen van informatie tussen verschillende partijen is hierbij essentieel.’

Onderzoek

Momenteel staan er ongeveer 1000 elektrische voertuigen geregistreerd in Nederland. Aan het onderzoek deden 100 personen mee. De organiserende partijen gaan de ervaringen verder in kaart brengen, om knelpunten te identificeren en overheid en bedrijfsleven te adviseren.

 
Auteur: Joske van Lith

Uit onderzoek blijkt, dat huidige gebruikers de elektrische auto voor meer doeleinden dan alleen woon-werkverkeer gaat gebruiken als er een stabieler netwerk van oplaadpalen komt.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.