Bereikbaarheidsprijs voor 'Digitale wegeninformatie in de auto'

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Lo
Logica heeft met het project ‘Digitale wegeninformatie in de auto’ de innovatieve bereikbaarheidsprijs van BEREIK! Gewonnen.

Volgens de jury is Logica op de meest innovatieve manier bezig om de bereikbaarheid in de regio Rotterdam en Haaglanden te verbeteren. Daarom ontvangt Logica een financiële bijdrage van maximaal € 10.000 om het idee in een pilot in de praktijk te realiseren.

 

Digitale wegeninformatie

Bij de digitale wegeninformatie krijgt de bestuurder in de auto via zijn telefoon (PDA) of navigatiesysteem informatie aangeboden over files, wegomleidingen en alternatieve routes. Door middel van GPS is bekend waar de auto rijdt en dus ook welke informatie nuttig kan zijn. Daarbij kan de bestuurder zelf kiezen of de informatie wordt getoond op een display of wordt gesproken. Het bedienen van de apparatuur tijdens het rijden is dus niet nodig. De overheid heeft deze informatie nu al beschikbaar op de digitale borden langs de weg, maar niet alle bestuurders nemen die informatie goed in zich op. Het gevolg is dat ze er ook niet naar handelen.

 

Overige inzenders

Andere ideeën om de bereikbaarheid in beide regio’s te verbeteren waren: de elektrische fiets, informatie over vrije parkeerplekken op straat, digitaal aansluiten bij onderwerpen over bereikbaarheid op onder andere fora en het op een innovatieve manier ter beschikking stellen van vergaderzalen door bedrijven.

 

BEREIK! Is een netwerkorganisatie waarin overheden, bedrijfsleven en consumentenorganisaties samenwerken om de bereikbaarheid in Haaglanden en de regio Rotterdam te verbeteren met snel te realiseren maatregelen.

 
Auteur: Joske van Lith

Bij de digitale wegeninformatie krijgt de bestuurder in de auto via zijn telefoon (PDA) of navigatiesysteem informatie aangeboden over files, wegomleidingen en alternatieve routes.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.