Benodigde parkeerplaatsen berekenen met Parkeertool Den Haag

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Gemeente Den Haag heeft nieuwe parkeernormen voor bouwprojecten vastgesteld. Met die normen worden het aantal parkeerplaatsen bij een bouwproject bepaalt. Hiervoor is als hulpmiddel een rekentool ontwikkeld.

Bij bouw/verbouw gelden er bepaalde regels voor het aanleggen van parkeerplaatsen. De gemeente Den Haag stelt parkeernormen op om ervoor te zorgen dat er bij bouwplannen voldoende (maar ook niet teveel) parkeerplaatsen worden aangelegd. Deze normen zijn met ondersteuning van Goudappel Coffeng samengesteld. Die norm verschilt per functie en ligging van het gebouw.

Omgevingsvergunning
Parkeernormen gelden voor nieuw- en verbouwplannen waarvoor een omgevingsvergunning verplicht is. Om te beoordelen of een omgevingsvergunning verleend kan worden, toetst de gemeente de aanvraag voor deze vergunning aan de bouwverordening en het bestemmingsplan. Ook controleert zij of en hoe het bouwplan voldoet aan het vereiste aantal parkeerplaatsen. Als uw bedrijf werkt aan een bouwproject in Den Haag dan is het verstandig om vooraf de gemeentelijke parkeernormen te verkennen.

Rekentool
Om het aantal benodigde parkeerplaatsen bij het bouwproject te berekenen, heeft de gemeente Den Haag als hulpmiddel een rekentool ontwikkeld.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Nieuwe parkeernormen voor bouwprojecten in Gemeente Den Haag (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.