Beloning voor juiste fietsverlichting

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Op maandag 20 december vindt op de markt in Middelburg de prijsuitreiking plaats van de fietsverlichtingscampagne ‘Samen aan’, een initiatief van Vaker Veilig Fietsen.

105 fietsers die de juiste fietsverlichting gebruikten, ontvangen een kledingcheque.

Eind november en begin december gingen speciale overvalteams vroeg in de ochtend op pad om fietsers die de juiste verlichting voerden, te belonen. In totaal zijn de overvalteams op 33 verschillende locaties in Zeeland actief geweest. Tijdens een ‘overval’ controleerden ze of voor- en achterlicht op de fietsen ‘samen aan’ en goed zichtbaar waren. Was de verlichting in orde, dan kregen de fietsers een KansLichtkaart met daarop een code. Door de code te activeren op de website www.vakerveiligfietsen.nl maakten de fietsers kans op een kledingcheque. Tijdens de overvallen zijn circa 8000 mensen gecontroleerd, 812 van hen registreerden hun code op de actiewebsite. Bij 75 procent van de fietsers was de verlichting prima in orde.

 

Vaker Veilig Fietsen

Het overvalteam is een onderdeel van het project Vaker Veilig Fietsen. Dit is een initiatief van het Zeeuws Coördinatiepunt Fiets (ZCF), onderdeel van de Provincie Zeeland, en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ). Vaker Veilig Fietsen heeft als doel om mensen te stimuleren vaker te gaan fietsen zonder dat dit leidt tot toename van het aantal verkeersongevallen.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Foto: ANWB/AVD

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.