België wil Vlaming uit auto halen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Deze week is het in België de Week van de Mobiliteit. Op 18 september publiceerde Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken het Onderzoek Verplaatsingsgedrag 4.4. Daaruit blijkt dat de Vlaming graag in de auto stapt: zelfs voor ritjes van 1 tot 3 km kiest 2 op 3 voor de auto.

Grote steden worden al langer geconfronteerd met mobiliteitsproblemen. Waarschijnlijk hierdoor wordt in grote steden, zoals Gent en Antwerpen, het meest vooruitgang geboekt. Bijna de helft van de verplaatsingen gebeurt er duurzaam, vooral de fiets is er populair. In landelijke omgevingen kan de bekendheid van het openbaar vervoer en het aanbod stukken beter.

Bijna 1.200 acties voor duurzame mobiliteit
Tijdens de Week van de Mobiliteit staan in Vlaanderen 1.193 acties gepland. Zo nemen  op 19 september 150 grote en kleine bedrijven, gemeentebesturen en organisaties deel aan de Car Free Day, een duurzame pendeldag.  Alle informatie over (acties tijdens)de Week van de Mobiliteit 2013 is te vinden op http://www.weekvandemobiliteit.be/.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.