Bekeuren bij oplaadpunt vergt geldig verkeersbord

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De gemeente Ridderkerk heeft bij oplaadpunten in haar gemeente borden geplaatst naar eigen ontwerp. Daar zijn onterecht boetes uitgeschreven aan (niet-elektrische) autobezitters die parkeren bij deze elektrische oplaadpunten.

De gemeente Ridderkerk heeft, in samenwerking met stichting E-Laad, vijf elektrische oplaadpunten geplaatst in het openbaar gebied, bedoeld voor het opladen van elektrische voertuigen. Bij alle oplaadpunten zijn borden geplaatst. De borden wijzen automobilisten op het feit dat de parkeerplaatsen bij de oplaadpunten zijn bedoeld voor het parkeren en opladen van elektrische voertuigen.

Officiële verkeersbord

Doordat deze borden geen officiële verkeersborden zijn, maar een eigen ontwerp van de gemeente, kan op deze borden niet gehandhaafd worden. Uitgeschreven foutparkerenboetes zijn dus niet rechtsgeldig en betrokkenen kunnen daar bezwaar tegen aantekenen. Wel geldig is het blauwe bord met witte P, Bord E4 (parkeergelegenheid) met een onderbord ‘alleen voor elektrische auto’s’.

Proef van gemeente Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk meldt dat het project ‘Elektrische oplaadpunten’ een proefproject is. ‘Daarom is gekozen voor borden waar geen bekeuringen op kunnen worden uitgeschreven. In verschillende wijken is de parkeerdruk erg hoog. Wanneer we de parkeerplaatsen bij de oplaadpunten reserveren alleen voor elektrische auto's, kunnen hier geen normale auto's parkeren. Hierdoor wordt de parkeerdruk groter. Na een jaar zal worden bekeken of de gekozen aanpak werkt. Bij het plaatsen van de borden is uitgegaan van het goede fatsoen van de inwoners van Ridderkerk. We hopen dan ook dat zij de parkeerplaatsen bij de elektrische oplaadpunten vrij laten voor het opladen van de elektrische voertuigen!’ aldus een bericht op de gemeentelijke website.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Ridderkerk koos voor borden waar geen bekeuringen op kunnen worden uitgeschreven (Afbeelding: website gemeente Ridderkerk)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.