BBA start proefproject Bus on Time, Bus on Line

donderdag 30 december 2004
timer 2 min

Een van de grootste ergernissen van reizigers is wachten bij een halte zonder te weten of de bus nog moet komen of al is geweest. Het proefproject Bus on Time, Bus on Line van de BBA moet hieraan een einde maken. Op haltes tussen Breda en Tilburg en thuis op internet kunnen reizigers sinds 18 november de actuele vertrektijden van de bus zien.

In totaal zijn 28 haltepalen van de lijnen 126 en 127 (Breda-Oosterhout-Dongen-Tilburg) voorzien van dynamische displays die de actuele vertrektijden weergeven. Komend voorjaar, bij de start van de T Bus (vernieuwd stadsvervoerconcept) in Tilburg, worden nog eens zes haltes aan het project toegevoegd. De informatie is ook real-time op internet beschikbaar via www.bba.nl.
Via een satellietverbinding geeft de bus zijn positie door aan de verkeerscentrale van de BBA. Daar rekent een computer door hoe laat de bus bij de betreffende haltes zal zijn. Deze informatie wordt vervolgens doorgezonden naar de displays op de haltes.De proef Bus on Time, Bus on Line duurt een jaar. Gedurende deze periode wordt via geselecteerde proefpersonen en enquêtes bijgehouden of het systeem naar wens functioneert. Mocht eind 2005 blijken dat het project de onzekerheid bij reizigers heeft weggenomen, dan overwegen provincie en BBA de displays ook op andere haltes te plaatsen. Het experiment kost 1,5 miljoen euro en is grotendeels gefinancierd door de provincie Brabant. Het project betreft een daadwerkelijk gerealiseerd actiepunt uit het provinciale vernieuwingsprogramma ‘Personenvervoer van Morgen’.

verkeerskunde artikel
mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.