BAM moet doorgaan met 'risicoknooppunt'

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Bouwbedrijf BAM moet doorgaan met het ontwerp van het verkeersknooppunt A59-N261 bij Waalwijk, ook al zijn de wensen van de provincie Noord-Brabant niet optimaal en mogelijk zelfs gevaarlijk. De kortgedingrechter in Den Bosch heeft dat bepaald in een uitspraak die vandaag (25 februari) is gepubliceerd.

BAM kreeg de ombouw van de weg langs de Efteling in 2012 gegund voor een bedrag van 76 miljoen euro. Al meer dan een jaar ruziën de provincie en de bouwer over het ontwerp van het drukke knooppunt.

Niet aansprakelijk
Het bouwbedrijf zegt dat de wensen van de provincie gevaarlijk zijn voor de weggebruiker. Het bedrijf wil niet aansprakelijk zijn. De rechter constateert dat de provincie probeert op een klein oppervlak veel verkeersstromen met elkaar te verbinden en dat het praktisch onmogelijk is om er echt iets goeds van te maken. Maar hij zegt ook dat hij niet mag bepalen wat de provincie wel of niet laat bouwen.

De vrees dat BAM aansprakelijk wordt gesteld vanwege de onveilige situatie, is volgens de rechter ongegrond.

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.