BAM aan de slag met Uithoflijn

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Het Dagelijks Bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU) en Koninklijke BAM Groep hebben op 23 december het contract ondertekend voor de realisatie van de traminfrastructuur van de Utrechtse Uithoflijn.

De opdracht aan de aannemer omvat de realisatie van de traminfrastructuur voor de Uithoflijn, waaronder tramrails, bovenleiding en haltes. Hiervoor is een E&C (engineering en construct) contract afgesloten. Het tracé is 8 kilometer lang en krijgt negen haltes.

Planning Uithoflijn

In 2011 is begonnen met de aanleg van delen van de ondergrond waarop de tramlijn komt te liggen; de zogenoemde onderbouw. Deze werkzaamheden zijn inmiddels grotendeels afgerond. 2015 zal vooral in het teken staan van werkvoorbereiding door BAM.

De feitelijke aanleg van de traminfrastructuur start naar verwachting eind 2015/begin 2016. Medio 2018 start de feitelijke exploitatie - het moment waarop reizigers gebruik kunnen maken van de Uithoflijn. De contractondertekening voor de levering van 27 tramstellen wordt begin 2015 verwacht. De Uithoflijn rijdt in 17 minuten van Utrecht Centraal Station naar P+R De Uithof en kost in totaal circa 440 miljoen euro.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.