Baden en laden langs Zeeuwse wateren

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

De stichting E-laad gaat in opdracht van het Zeeuwse waterschap Scheldestromen vijf oplaadpunten voor elektrische auto’s plaatsen op parkeerplaatsen langs de Zeeuwse kust en wateren. Badgasten die met een elektrische auto komen, kunnen rustig zonnen, terwijl de autobatterij oplaadt.

Naar verwachting worden de eerste vier laadpalen in augustus geplaatst. Het vijfde oplaadpunt in Ouwerkerk volgt begin 2012. ‘Het realiseren van deze oplaadpunten is een service voor onze burgers,’ zegt Sophie van ’t Westeinde, portefeuillehouder Wegen van het waterschap. ‘Bovendien werken we zo mee aan de verduurzaming van ons vervoer.’ De oplaadpunten komen op parkeerterreinen in Vrouwenpolder, tussen Domburg en Westkapelle, in Oostkapelle, bij Biggekerke en ten slotte, de laatste, bij Ouwerkerk. Op deze locatie is een reconstructie van het parkeerterrein noodzakelijk.

E-laad 

Arjan Goossen, woordvoerder van het waterschap geeft aan dat de realisatie voortvloeit uit het convenant dat het waterschap in januari tekende met de stichting E-laad. De stichting wil via regionale convenanten landelijk 10.000 oplaadpunten realiseren. Het waterschap wil met het beschikbaar stellen van oplaadlocaties maatschappelijke verantwoordelijkheid tonen. De oplaadpalen worden gratis geplaatst door de stichting E-laad. Het waterschap heeft geen gedetailleerde verwachting van het succes van deze palen, maar koos wel bewust voor locaties waar mensen langere tijd vertoeven.

 
Auteur: Eveline Korving

Badgasten die met een elektrische auto komen, kunnen rustig zonnen, terwijl de autobatterij oplaadt op een van de parkeerplaatsen langs de Zeeuwse kust en wateren.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.