Avond-Spitsmijden 010 van start op A15

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Automobilisten die vaak in de avondspits -van 15.00 tot 18.00 uur – rijden op de A15 tussen afslag Charlois en Vaanplein, kunnen nu een beloning verdienen als zij deze spits mijden. Deze beloning is belastingvrij en kan oplopen tot 130 euro per maand.

Aanleiding voor dit Spitsmijdenproject, in opdracht van de Verkeersonderneming, zijn de verbredingswerkzaamheden op de A15 tussen de Maasvlakte en het Vaanplein tot einde 2015. Het project met de naam Spitsmijden 010 helpt om tijdens de werkzaamheden de doorstroming van het verkeer te vergroten en Rotterdam en de Rotterdamse haven bereikbaar te houden.

Eind december zijn de eerste automobilisten gestart. Per 7 januari krijgen ongeveer 10.000 automobilisten waaronder ook leaserijders, de kans om mee te doen. Zij ontvangen hiervoor een uitnodiging, of kunnen zich rechtstreeks aanmelden op www.spitsmijden010.nl.

ARS T&TT heeft voorafgaand aan de het project gemeten welke voertuigen veel op de A15 rijden. De eigenaren en leaserijders van de voertuigen die vaak zijn waargenomen in de avondspits tussen de afslag Charlois en Vaanplein, krijgen de kans om mee te doen met Spitsmijden 010. RDW en Rijkswaterstaat hebben toestemming gegeven voor de meting en uitnodigingen.

Spitsmijden 010 duurt tot maart 2014 en gaat naar verwachting dagelijks meer dan 1000 spitsmijdingen realiseren.


Spitsmijden 010 is van start en moet de overlast van werkzaamheden rond het Vaanplein verminderen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.