AutoRAI-bezoekers verschillen over kosten elektrisch rijden

woensdag 29 april 2015
timer 2 min
Er
Er is opmerkelijk verschil van mening over de kosten van elektrisch rijden onder bezoekers van de AutoRai 2015, zo stelt de vergelijkingssite voor elektrische auto’s Yushift.com. Veel mensen die geen elektrische auto rijden schatten in dat deze auto te duur is, terwijl een meerderheid van elektrisch rijdende automobilisten juist zo’n auto heeft aangeschaft vanwege lagere kosten.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim de helft van de bezoekers van de RAI (52 procent) aangeeft elektrisch of hybride rijden niet te overwegen vanwege de prijs van de auto. Van de mensen die de overstap wel maakten zegt echter een ruime meerderheid van 79 procent dit te hebben gedaan vanwege de lagere kosten. Wie over de juiste informatie beschikt kiest dus voor elektrisch rijden omdat dit voordeliger is, maar die informatie blijkt tegelijkertijd niet altijd even helder en inzichtelijk.

Actieradius

De beperkte actieradius wordt als tweede belangrijke reden gegeven om niet over te stappen op elektrisch rijden. Volgens de fabrikanten, waar Yushift mee sprak op de AutoRAI is de actieradius van hun modellen echter voldoende voor 98 procent van de dagelijkse ritten die in Nederland worden

Omslagpunt elektrische auto’s in 2025
Ondanks het feit dat de informatieverstrekking voor verbetering vatbaar is, wordt de toekomst van de elektrische auto met vertrouwen tegemoet gezien. Fabrikanten geven aan in de technologieën te blijven investeren. Een woordvoerder van Nissan verwacht in 2025 het omslagpunt waarna er minimaal net zo veel elektrische auto’s worden verkocht als auto’s met een verbrandingsmotor.


Het hele persbericht

Bezoekers van de AutoRai 2015 verschillen van mening over kosten elektrische voertuigen

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.