Automobilist vaker op de fiets in 2016

donderdag 7 januari 2016
timer 2 min

De Nederlandse automobilist neemt zich voor vaker de auto te laten staan in 2016. Bijna 40 procent zegt minder kilometers te willen maken en vaker de fiets te pakken in plaats van de auto. Dat blijkt uit een opiniepeiling van Allsecur uitgevoerd door TeamVier.

Wat zijn de drie goede voornemens van automobilisten in het verkeer? Allsecur stelde deze vraag aan ruim 500 Nederlandse automobilisten. Een meerderheid van de respondenten (55 procent) geeft aan goede verkeersvoornemens te hebben.

40 procent wil auto vaker laten staan
Op nummer één staat een persoonlijk voornemen: vaker de auto laten staan en de fiets pakken (38 procent). Vooral automobilisten in de leeftijd van 35 tot en met 64 jaar geven aan minder kilometers te willen maken. 

Minder opgejaagd het verkeer in
Als tweede voornemen noemt bijna 35 procent dat ze minder hard en rustiger willen rijden. Vooral op tijd vertrekken en dus minder haasten wordt genoemd. 

Hoffelijker op de weg en boetes vermijden
De top drie sluit af met het voornemen om toleranter en meer ontspannen te zijn ten opzichte van medeweggebruikers (29 procent). Een heer of dame in het verkeer zijn en zich hoffelijker te gedragen.

De 65-plussers geven relatief vaak aan zich beter aan de regels te willen gaan houden om boetes te vermijden (29 procent versus 16 procent).

 
Auteur: Else Adriaans

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.