Automobilist krijgt betere informatie in Deventer

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Een elektronische informatiepaneel met de rijtijden naar de A1 via verschillende routes, is het eerste tastbare resultaat van een nieuw speciaal voor Deventer ontwikkelt verkeersinformatiesysteem, DevIS genaamd.

Met het nieuwe systeem wil de gemeente automobilisten in Deventer beter informeren en faciliteren, vertelt verkeersregelkundige Nico van Beugen. Het bedrijf Technolution gaat het verkeersinformatiesysteem ontwikkelen. Data wordt gehaald uit gegevens van camera’s op twee routes en uit verkeersregelinstallaties die elke 5 minuten informatie doorgeven.Via elektronische panelen, waarvan het eerste op de rotonde  N348/Raalterweg verschijnt, en via internet en mobiele telefoon (PDA), is zo het actuele verkeersbeeld te zien en te volgen.

 

Ook parkeerverwijzingen

Echt nieuw is een dergelijk systeem niet, maar het is wel bijzonder voor een gemeente met de omvang van Deventer. Van Beugen: ‘Voor ons is het een grote stap. We zijn er trots op dat we zo het verkeer beter kunnen faciliteren.’ Op de panelen zal naast verkeersinformatie ook andere stadsinformatie te zien zijn. Op termijn gaat DevIS ook automobilisten helpen die een parkeerplaats zoeken. Het parkeerverwijssysteem Dev-P wordt dan onderdeel van DevIS.

 

Financiële bijdrage

DevIS wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Overijssel. Samen met Rijkswaterstaat en de provincie Overijssel werkt de gemeente Deventer verder aan betere verkeersinformatie en netwerkmanagement in het hele gebied van de stedendriehoek, Apeldoorn-Deventer-Zutphen.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.