Autobranche moet zich aanpassen aan nieuwe trends

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

‘Bedrijven in de autoindustrie, zowel autofabrikanten als aanbieders van huurauto’s, moeten inspelen op trends rond ‘smart mobility’.’ Dat schrijft de president van Hertz International, Michel Taride op de site van de BBC.

Taride gelooft dat zijn branche sterk zal veranderen door een veranderde houding ten opzichte van autobezit en de introductie van smart phones. Hij haalt een rapport aan van de Organisation of Economic Co-operation and Development (OECD). In de westerse wereld groeit het autobezit en het aantal gemaakte autokilometers niet langer. In een stad als Londen heeft 40 procent van de huishoudens geen auto. De jongere generatie heeft, aldus Taride, een houding tegenover auto’s alsof het om ‘daten’ gaat. Ze willen zich niet vastleggen door een auto aan te schaffen, maar willen liever verschillende modellen uitproberen.

Elektrische huurauto’s

Taride ziet een grote toekomst voor de elektrische auto en juist de combinatie van het huren via de smartphone van een elektrische auto zal de introductie vergemakkelijken. De zorgen over opladen zijn immers voor de verhuurder.

In Shenzhen (China) zijn volgens Taride al honderden elektrische taxi’s en bussen in gebruik. Taride verwacht meer initiatieven als in Rome waar Hertz elektrische huurauto’s aanbiedt.

‘We moeten ons in deze branche aanpassen aan nieuwe manieren en patronen in vervoer. Ook bij het aanbieden van duurzame mobiliteit gaat het om keuze, gemak, flexibiliteit en een goede prijs-kwaliteitsverhouding.’, aldus Taride bij de BBC.

Smartphone

De smartphone is cruciaal in deze ontwikkelingen. De introductie van de smartphone maakt het mogelijk op een gemakkelijke manier een auto te huren, of verschillende transportmodes met elkaar te combineren. Een smartphone geeft bijvoorbeeld informatie over waar een taxi te vinden in een rustiger deel van de stad, over  looproutes, enzovoort.

 
Auteur: Julia Breeuwsma

Taride ziet een grote toekomst voor de elektrische auto

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.