Arriva start in Friesland een pilot met de OV-chipkaart

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Ar
Arriva start in mei een pilot in Friesland waarbij de werking van de OV-chipkaart in de praktijk wordt getest op OV-chipkaartapparatuur. Arriva is de eerste regionale treinvervoerder die dit gaat onderzoeken, dat gebeurt op de treinstations tussen Leeuwarden en Buitenpost.

Arriva gaat tijdens de pilot onder andere kijken naar de berekeningen van de ritprijzen, de administratieve verrekening in de Arriva-systemen en of het systeem werkt bij Trans Link Systems, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de techniek achter de OV-chipkaart. Doel is om waardevolle informatie te verkrijgen die bijdraagt aan een soepele invoering van de OV-chipkaart in de Arriva-treinen.

 

Pilot

Om de werking van de apparatuur op de tussenliggende stations goed te kunnen bekijken, selecteerde Arriva een aantal proefreizigers. Zij reizen twee maanden met een speciale OV-chipkaart die is voorzien van een aparte code en alleen te gebruiken is bij speciale test-kaartlezers. De transacties die zij met de kaart maken, worden geregistreerd en verwerkt.

 

Tijdens de pilot is het voor onze reizigers, die al in het bezit zijn van een OV-chipkaart, nog niet

mogelijk in- en uit te checken op de treinstations waar de kaartlezers geplaatst zijn. Om dit helder te communiceren worden tijdens de pilot de betreffende kaartlezers voorzien van een sticker waarop staat dat het nog niet mogelijk is om in- en uit te checken met de OV-chipkaart. Er zijn ook stickers op de treinen aangebracht om aan te geven dat er nog niet op saldo gereisd kan worden met de OV-chipkaart op de treinen van Arriva.

 

Met deze pilot wordt een begin gemaakt met de invoering van de OV-chipkaart bij Arriva. Als de proef succesvol is, zal de uitrol naar andere treinstations beginnen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.