Arriva bekijkt met opdrachtgever nieuwe Vechtdallijnen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Dinsdag 12 juni rolden de eerste treinen voor de Vechtdallijnen definitief van de band in de fabriek van Stadler Rail AG in Bussnang, Zwitserland. Arriva nodigde de provincie Overijssel, de provincie Drenthe, Regio Twente, ProRail uit om tijdens de zogenoemde ‘Roll Out’ als eerste kennis te maken met de nieuwe treinen.

De 14 nieuwe Spurt-treinen van het type GTW EMU gaan vanaf 9 december rijden op het traject Zwolle – Emmen. Het zijn, in tegenstelling tot het huidige treinmaterieel van Arriva, blauw-witte treinen. Dit design is in samenwerking met de opdrachtgevers ontwikkeld en sluit aan bij de huisstijlen van de provincies Overijssel en Drenthe en bij de huidige bussen die in het gebied rijden.

Mindervalide reizigers

Het gaat specifiek om 6 treinen van het type GTW 2/6 (twee stellen) en 8 treinen (twee stellen) en 8 treinen van het type GTW 2/8 (drie stellen). De treinen zijn comfortabel, geluidsarm, voorzien van een informatiebalie en beschikken over airconditioning. Ook hebben alle treinen een gelijkvloerse instap en brede toegangsdeuren met uitschuifbare trede, waardoor de treinen volledig toegankelijk zijn voor mindervalide reizigers.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De 'Roll Out' van de nieuwe Arriva Vechtdallijnen in Zwitserland

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.