Arnhems trolleynet wordt uitgebreid

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Het bestuur van de stadsregio en het college van Arnhem hebben deze week ingestemd met het doortrekken van de trolley vanuit Arnhem naar Huissen. Ook gaat de vernieuwde trolleylijn in de nieuwe dienstregeling frequent doorrijden naar de attractieparken in Arnhem-Noord. Zo ontstaat er een goede, snelle verbinding van Huissen met Arnhem CS, ziekenhuis Rijnstate, het Nederlands Openluchtmuseum en Burgers’ Zoo. Besluitvorming in de gemeente Lingewaard moet nog plaatsvinden.

De Stadsregio Arnhem Nijmegen, betrokken gemeenten, de provincie Gelderland en vervoerder Hermes werken samen aan de ontwikkeling van een Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) netwerk binnen de stadsregio. Hoogwaardig openbaar vervoer is snel, direct en frequent.

Toename gebruik ov

Mobiliteitsprognoses laten zien dat de relatie tussen Huissen en Arnhem steeds groter wordt. Deze groei kan niet alleen worden opgevangen met de RijnWaalsprinter. Het plan is om trolleylijn 3 vanuit Arnhem vanaf mei 2013, via de Ir. Molsweg en de Nielant door te trekken naar Huissen Stadswal. Daarbij gaat lijn 3 door de Huissense nieuwbouwwijk Loovelden die momenteel nog niet wordt ontsloten met openbaar vervoer. De introductie van de milieu- en omgevingsvriendelijke trolley in wijken waar nu nog geen OV-voorziening is, zal het gebruik van openbaar vervoer doen toenemen.

Besluitvorming Lingewaard

Besluitvorming in de gemeente Lingewaard moet nog plaatsvinden. Wel heeft de vertegenwoordiger van de gemeente Lingewaard in de Stadsregioraad verwoord dat Lingewaard in deze een positieve grondhouding heeft. De gemeente Lingewaard bekijkt momenteel of het doortrekken van de trolley kan worden opgenomen in de kadernota. De gemeenteraad van Lingewaard behandelt deze kadernota voor de zomer.

Advies ROCOV

Betere verbindingen met station Arnhem Zuid en de attracties in Arnhem-Noord zijn belangrijke punten uit het Lenteakkoord van de gemeente Arnhem. De voorgestelde wijzigingen gaat nu eerst voor advies naar de OV-reizigersorganisatie ROCOV.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De milieuvriendelijke Arnhemse trolleybus (foto: Stadsregio)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.