Arnhem verwijdert overbodige verkeersborden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

In Arnhem zijn overbodige verkeersborden verwijderd of voorzien van een sticker zodat ze op een later moment alsnog worden weggehaald.

‘Op veel plaatsen wijzen borden op een verkeersregel die iedereen kent, maar door het verkeersbord wordt de situatie juist minder overzichtelijk,’ licht Martijn Leisink, wethouder Mobiliteit toe. ‘Ik heb liever dat mensen naar de situatie op de weg kijken en daar rekening mee houden. Als je kinderen ziet spelen op straat, dan is 30 km/u te hard, al is het misschien wettelijk wel toegestaan op die plek. Asociale weggebruikers hou je helaas niet tegen, ook niet met een bord.’

Wacht op groen
Veel verkeersborden die worden verwijderd, staan in een 30 km-zone, of in parkeerzones. Ook onderborden met extra toelichting zijn in veel gevallen overbodig. Bij de verzinkbare afsluiting van de binnenstad staat bijvoorbeeld ‘Wacht tot het licht groen wordt’. Tevens worden borden verwijderd waar de inrichting van de weg – bijvoorbeeld een fietspad in twee richtingen met een middenberm – duidelijk is.

 
Auteur: Joske van Lith

Ook Arnhem verwijdert, na o.a. Delft en Kampen, overtollige verkeersborden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.