Arnhem breidt trolleynetwerk uit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Burgemeester Krikke heeft bij Station Zuid in Arnhem officieel de aansluiting op het trolleynetwerk in gebruik genomen van Arnhems jongste wijk Schuytgraaf. Ze verrichte de officiële handelingen samen met de 10-jarige Mirjam Uil, één van de vele de jonge inwoners van Schuytgraaf en symbool voor de toekomstige trolley-gebruiker.

Burgemeester Krikke is blij met deze uitbreiding, omdat die een bewijs is dat de trolley nog niets aan kracht heeft ingeboet en nog altijd perfect past in het Arnhemse straatbeeld. De stad Arnhem en het fenomeen trolley zijn al ruim 60 jaar nauw met elkaar verbonden, wat Arnhem het imago van trolleystad heeft opgeleverd.

 

Met de trolley beschikt Arnhem namelijk over een voor Nederland uniek vervoermiddel: in geen enkele andere stad in ons land rijdt een trolleybus. De trolley is met z’n tijd meegegaan en is nog altijd een schoon, stil en snel vervoermiddel, dat gewaardeerd wordt door de reizigers.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Burgemeester Krikke verrichtte samen met Mirjam Uil de officiële ingebruikname-handelingen (Foto: Seppe Ruberti).

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.