App helpt chauffeurs bij vinden vrije parkeerplaats

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Vrachtwagenchauffeurs die op zoek zijn naar een vrije parkeerplaats, kunnen vanaf 19 juni via de Parckr-app zien waar nog plaats beschikbaar is.

De Parkr-app toont niet alleen de huidige maar ook de verwachte drukte bij aankomst en de faciliteiten op een parkeerplaats. Chauffeurs kunnen dan zien op welk deel van de route nog een plek vrij is.

Proef op corridor Moerdijk-Venlo
Dat kan gedurende de proef van drie maanden op de corridor Moerdijk-Venlo. Over twintig parkeerplaatsen in Noord-Brabant en Limburg geeft Parckr informatie over de drukte op de parkeerplaatsen langs de A16, A58 en A67. Daar zijn nu capaciteitsproblemen.

Tom van de Ven, projectleider van Parckr: ‘Door het geven van informatie willen we de parkeerdruk gelijkmatiger verdelen. Tijdens de proef stellen we twee vragen aan de vrachtwagenchauffeurs die parkeren. Ten eerste hoe druk ze het vinden op de parkeerplaats en ten tweede of ze daar geparkeerd hebben op basis van de Packr-info of via andere informatiebronnen? Daarmee kunnen we zien of de informatie die we geven klopt en of we met de app het parkeergedrag hebben beïnvloed.’

Geen meetapparatuur op parkeerplaatsen nodig
De informatie van Parckr wordt ingewonnen van fleet managementsystemen en andere voertuigvolgsystemen. Deze informatie wordt door een computermodel omgezet naar verwachte bezettingsgraden van de parkeerplaatsen. Hiervoor is geen meetapparatuur op parkeerplaatsen meer nodig.

Van de Ven: ‘Het verspreiden van informatie op basis van fleetmanagementsystemen is niet nieuw, maar om deze informatie te gebruiken om de drukte op parkeerplaatsen in beeld te krijgen is nog niet eerder toegepast. Als de proef succesvol is, willen we het systeem landelijk uitrollen en ook in het buitenland invoeren.’

Financiering proef
Parckr is een initiatief van Rapp Trans, Adapticon, NOKIA en PEEK Traffic, en wordt financieel ondersteund door het subsidieprogramma Brabant in-car II.

 
Auteur: Joske van Lith

De te lanceren Parkr-app geeft de beschikbaarheid aan op parkeerplaatsen voor vrachtwagens op de corridor Moerdijk-Venlo

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.