ANWB zet sociale netwerken in voor samenrijden.nl

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
Me
Met de auto naar een evenement of voorstelling? Via samenrijden.nl kunnen reizigers autoritten aanbieden of zoeken, om samen naar hun gekozen bestemming te rijden.

Inloggen en deelnemen gaat via een profiel op LinkedIn, Hyves of Facebook. Op deze manier kunnen medereizigers elkaar vinden door een gedeelde hobby, muziekvoorkeur, werkgever of beroep. Niet alleen is dit goed voor milieu en de portemonnee, samen rijden is ook leuker en interessanter.

 

Sociale netwerken

De ANWB is de eerste in Nederland die gebruikmaakt van bestaande sociale netwerken om slimmer gebruik van de auto te stimuleren en sluit aan op de andere duurzame mobiliteitsoplossingen.

 

Doordat reizigers kunnen inloggen met een bestaand profiel op één van de drie genoemde sociale netwerken is direct duidelijk of er al een connectie bestaat met hun medereizigers. Dit geeft meer informatie over je medereiziger. Samenrijden.nl maakt gebruikt van Google maps om een bestemming te selecteren. Daarnaast krijgen de ruim 250.000 dagelijkse bezoekers van de routeplanner op anwb.nl vanaf nu ook de mogelijkheid hun gekozen route aan te bieden op samenrijden.nl

 

Opmars 

Het delen van autoritten is wereldwijd aan een grote opmars bezig. In Amerika, Duitsland en Engeland bestaan dit soort initiatieven al langer en zijn een succes. In Nederland is men wel met het carpoolen voor woon- werkverkeer bekend, maar is het nog niet vanzelfsprekend om voor andere ritten een medereiziger te zoeken.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

Via samenrijden.nl kunnen reizigers via sociale netwerken ritten aanbieden

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.