ANWB zet elektrische scooter in als vervangend vervoer

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De ANWB geeft haar leden in Amsterdam de mogelijkheid om voor een elektrische scooter als vervangend vervoermiddel te kiezen wanneer de auto niet ter plaatse kan worden gerepareerd.

De inzet van de elektrische scooter als vervangend vervoermiddel in Amsterdam is een pilot van de ANWB, Hertz en Logicx, en loopt gedurende het zomerseizoen. Daarna worden de resultaten geëvalueerd. Als de pilot succesvol blijkt, zet de ANWB volgend jaar ook in onder meer Rotterdam en Utrecht de elektrische scooter in.

 

Elektrische scooter
De ANWB zet de elektrische scooter in omdat dit een milieuvriendelijk en handig alternatief is voor de auto. Het parkeervergunningensysteem in Amsterdam maakt het lastig om het kenteken tijdelijk te wisselen. Daarnaast is de gemeente bezig om het aantal auto’s in de stad drastisch te reduceren. Ook gaat het verplaatsen per elektrische scooter sneller en is het goedkoper. De scooters zijn van het type Zero Bike. Ze hebben een maximum snelheid van 35 kilometer per uur en een actieradius van 80 km.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.