ANWB: Verkeershufters beter aanpakken

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De ANWB pleit in een brief aan de Tweede Kamer voor een totaalaanpak van verkeershufters.

De bond heeft de overtuiging dat verkeershufters in veel gevallen ook overtredingen begaan op andere gebieden. Bijvoorbeeld het veroorzaken van (geluids)overlast in de woonomgeving, tanken zonder betalen of winkeldiefstal.

De ANWB wil daarom pleiten voor een aanpak waarbij niet alleen naar verkeershufters wordt gekeken, of alleen naar notoire winkeldieven, of naar notoire overlastplegers uit een wijk, maar juist naar hufters in het algemeen. Een start daarvoor moet gemaakt worden door politie en Justitie door makkelijk inzicht te geven in alle type overtredingen en vervolgens het gedrag van de hufters integraal aan te pakken.

 

Uit recent onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) blijkt, dat de hoge verkeersboetes geen enkele invloed hebben op het gedrag van veelplegers. Daarnaast geeft de wet Mulder, waar de boetes worden geregistreerd, nauwelijks een beeld van de boetegeschiedenis. Dat is volgens de ANWB wel belangrijk om inzicht te krijgen in het gedrag van weggebruikers, ook omdat uit eerder SWOV-onderzoek naar voren is gekomen dat automobilisten met een boetegeschiedenis vaker betrokken zijn bij een ongeluk.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

De ANWB pleit in een brief aan de Tweede Kamer voor een totaalaanpak van verkeershufters.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.