ANWB toont files op provinciale wegen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Op
Op de site van de ANWB is nu ook file-informatie op het provinciale wegennet te zien in grafische verkeersplaatjes. Deze verkeersinformatie op wegen zonder elektronische lussen wordt op basis van GPS-signalen verzameld en aangeleverd door het Amerikaanse bedrijf INRIX.

INRIX combineert diverse verkeersdata, van lusgegevens uit het hoofdwegennet tot data uit een netwerk van voertuigen die zijn uitgerust met GPS. De bewegingen van deze voertuigen worden – afhankelijk van een bepaald volume op wgen - vertaald in nauwkeurige verkeersinformatie. Naast de nieuwe verkeersbeelden toont de ANWB-site ook een filevoorspeller aan de hand van historische file-informatie. Door over een tijdbalk te schuiven kan de weggebruiker de ontwikkelingen later (of eerder) op de dag zien. Daarbij wordt rekening gehouden met het tijdstip, de dag van de week, vakanties en zelfs (sport)evenementen.

 

De nieuwe ANWB-applicatie is te vinden op www.anwb.nl, klikken op verkeersinformatie, klikken op een regio en dan doorklikken op het ‘Beta-tabbald. Hier zijn ook de eerste reacties van weggebruikers te lezen.  

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.