ANWB richt Intelematics Europe op voor connected car-services

donderdag 7 januari 2016
timer 1 min

De ANWB heeft samen met haar Australische, Britse en Oostenrijkse zusterclubs een bedrijf opgericht: Intelematics Europe. Dit bedrijf gaat connected car-services ontwikkelen in Europa. Dit gebeurt in navolging van de Australiërs en de Amerikanen, die samen Intelematics North America hebben opgericht.

De ANWB is twee jaar bezig met ontwikkelingen op het gebied van ‘connected car’. In de auto van tegenwoordig zitten computers die voortdurend een schat aan gegevens verzamelen en zijn uit te lezen. Met deze data zijn producten te ontwikkelen die het verkeer veiliger maken, hulp aan voertuigen kunnen verbeteren en kosten voor de bezitter van de auto kunnen besparen. De ANWB heeft inmiddels ongeveer duizend dongels uitgezet in auto’s van leden.

Schaalvoordelen

In het nieuwe bedrijf - dat in Londen wordt gevestigd - zullen de betrokken autoclubs kennis delen, producten ontwikkelen en de samenwerking aangaan met autofabrikanten. De samenwerking levert naar verwachting schaalvoordelen op. De samenwerkende autoclubs in Europa, Australië en Noord-Amerika hebben samen zo’n 40 miljoen leden.

 
Auteur: Redactie

De ANWB heeft smet een aantal zusterclubs Intelematics Europe opgericht dat connected car-services gaat ontwikkelen in Europa.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.