ANWB Lightwise populair bij basisscholen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

 

Al meer dan 250 basisscholen hebben zich opgegeven voor ANWB Lightwise; een programma voor basisscholen waarin veilige fietsverlichting voor leerlingen centraal staat.

 

Dit bericht is op 12-09-2019 geactualiseerd. De ANWB is gestopt met de toolkit. In plaats daarvan richt de ANWB zich op gedragsinterventie in de vorm van de Fietsverlichtingsactie.

Meer weten of een gratis tagpakket aanvragen?
Klik hier.

Onderstaande informatie is verouderd.

Met Lightwise helpen de ANWB, scholen, leerlingen en ouders gezamenlijk mee om het aantal verkeersongevallen onder kinderen in Nederland te verlagen.

Toolkit
Basisscholen kunnen een Lightwise Toolkit aanvragen via www.anwbklaarvoordestart.nl  De ANWB stelt er vanaf eind oktober 500 beschikbaar. De toolkit bestaat uit een gereedschapskoffer met alle benodigdheden voor een veilige en verlichte fiets, inspectieformulieren en een digitaal lespakket voor de leerlingen.

De ANWB verwacht dat via de Toolkit meer dan 100.000 kinderfietsen worden gecontroleerd.

De ANWB verspreidt de komende tijd 500 Lightwise Toolboxen.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.