ANWB: gezinsleden veroorzaken afleiding in de auto

dinsdag 24 november 2015
timer 2 min
Goedbedoelde verkeersaanwijzingen (17 procent), spelende kinderen op de achterbank (13 procent) en gezellige gesprekken met de bijrijder (8 procent) zijn de grootste stoorzenders van de rijtaak in de auto. 46 procent van de automobilisten die met hun partner of gezin op pad gaan, heeft last van hun afleidingen. Vrouwen reageren sterker op de smartphone van de partner. Dit blijkt uit onderzoek van ANWB Autoverzekering.

Dit onderzoek is door de ANWB uitgevoerd in samenwerking met Multiscope onder 500 respondenten in oktober 2015. Opvallende conclusies uit dit onderzoek zijn onder dat 40 procent van de stellen nadelen ervaart van gedeeld autobezit. Dat uit zich in ergernis over het steeds opnieuw instellen van de stoel en spiegels (21 procent) en de radiozender (6 procent). Ook vindt 16 procent het vervelend de auto niet altijd op het gewenste moment te kunnen gebruiken. Ook wordt de confrontatie met een lege tank genoemd (6 procent).

Ergernis mannen en vrouwen
Hoewel mannen en vrouwen even vaak hinder hebben van een gedeelde auto, storen mannen zich aan andere zaken dan vrouwen. Zo ergeren zij zich vaker aan een lege tank en aan onhandig inparkeren van de partner bij het vorige autogebruik. Ook hechten mannen twee keer zoveel belang aan het feit dat de auto niet vies wordt achtergelaten en dat de auto er goed uit ziet in verband met de afschrijving van de auto. Vrouwen storen zich veel meer aan het feit dat de auto niet altijd beschikbaar is als zij deze nodig hebben.

Op deze pagina (onderop!) vindt u meer resultaten en de relatietest

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.