ANWB: Filegroei blijft doorzetten

maandag 2 november 2015
timer 1 min
De ANWB stelt dat de positieve effecten van minder knelpunten, extra rijstroken en de economische crisis langzaam uitwerken. Het aantal files op de Nederlandse wegen is in de afgelopen maand opnieuw gestegen. Vergeleken met oktober 2014 groeide de filezwaarte (lengte x duur file) met 16 procent.

Dit blijkt uit de cijfers volgens de ANWB, die dagelijks de weggebruikers informeert. De forse groei van 16 procent is volgens de ANWB volledig toe te schrijven aan de drukte in de avondspitsen. 

16 oktober

De drukste spits in oktober was die op vrijdag 16 oktober. Tijdens het begin van de herfstvakantie  veroorzaakten regen en veel ongelukken een extreem drukke en lange vrijdagavondspits. De files waren pas rond 21.30 uur opgelost.

Filegroei blijft doorzetten 

Sinds anderhalf jaar (april 2014) is er een toename van het aantal files en gelet op  de economische ontwikkelingen waaronder signalen over stijgende volumes in de logistieke sector  verwacht de ANWB dat de filegroei blijft doorzetten.

De positieve effecten van de aanpak  van diverse knelpunten, de openstelling van veel extra rijstroken en de economische situatie lijken daarmee  langzamerhand uitgewerkt.

De drukste spits in oktober was die op vrijdag 16 oktober

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.