ANWB doet wegbeeldonderzoek in Limburg

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De ANWB gaat een wegbeeldonderzoek verrichten in de provincie Limburg. Automobilisten die daar over de N-wegen rijden weten vaak niet hoe hard ze mogen omdat er te weinig en slecht zichtbare borden staan. Op ander wegen staan juist weer te veel borden.De  ANWB heeft een aanpak ontwikkeld om weggebruikers te betrekken bij de beoordeling van wegen in Zuid-Limburg. Het onderzoek wordt uitgevoerd om na te gaan of een weggebruiker begrijpt wat een wegbeheerder van hem verwacht op een bepaald traject. De ANWB vindt dat niet verkeerskundigen een oordeel moeten vellen over verkeerssituaties, maar juist de weggebruikers. Dan ontstaat een beeld hoe weggebruikers een bepaalde route ‘beleven’.

Noord- en Midden-Limburg
De provincie en de ANWB hebben samen twee testritten samengesteld. Er is een traject in Noord- en in Midden-Limburg. Aan de hand van een routeboek rijden weggebruikers een route van ongeveer 100 kilometer. Ze moeten de route met minimaal twee personen rijden en noteren hoe ze de weg en de omgeving ervaren.

De ANWB zal de komende maanden de uitkomsten bekendmaken.

 
Auteur: Joske van Lith

De ANWB deed in 2009 ook wegbeeldonderzoek in tien provincies

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.