ANWB breidt top 10 zuinige auto’s uit

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

ANWB en Natuur & Milieu hebben de overzichten van de Top10’s Zuinige auto’s uitgebreid met een nieuwe categorie; de Top10 CNG (Aardgas/Groengas). Het rijden op CNG biedt een alternatief voor traditionele brandstoffen als benzine en diesel.

Er is nu een grotendeels landelijk dekkend netwerk van honderd vulpunten. Rijden op gas, anders dan LPG, is niet nieuw. Al langer nemen auto’s en bussen deel aan het verkeer die op aardgas rijden.

Nieuwe modellen
Het aanbod van auto’s is inmiddels zo groot dat een Top10-overzicht hiervoor op zijn plaats is. Meest in het oog springend is de top 6. De Seat Mii, Skoda Citigo, Volkswagen Up!, Fiat Panda, Lancia Ypsilon en de Audi A3 hebben een bijtelling van 14%. De Top10 wordt afgesloten met de Fiat 500L, de Fiat Qubo, Fiat Punto en de Mercedes-Benz B-klasse. Voor deze voertuigen geldt een bijtelling van 20%.  

Daarnaast hebben ANWB en Natuur & Milieu de Top10 Elektrische Auto’s vernieuwd. Nieuw in het elektrische overzicht zijn de BMW i3, de Ford Focus Electric en de Tesla Model S. De volledige Top10-overzichten zijn te vinden op anwb.nl/auto

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.