Amsterdamse Tuk Tuk naar de VS

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min

Tuk Tuk Factory in Amsterdam heeft een overeenkomst gesloten met e-Tuk USA in Denver. Die wordt exclusieve distributeur van de elektrische Tuk Tuk in de VS.

Tuk Tuk Factory zegt dat de elektrische voertuigjes al een groot succes zijn in Europese steden en in dure resorts in het Midden-Oosten. Partijen zeggen dat maanden van research aan vooraf gingen aan deze deal. 

Belangstelling
Woensdag 23 april kwamen de eerste drie exemplaren aan in Denver en de Amerikaanse distributeur is nu bezig met de zogenoemde DOT-certificatie om te mogen rijden op de openbare weg in VS. De voertuigen hebben al een typegoedkeuring in Europa en er hoeft maar een paar extra stappen te worden gezet voordat de distributie en het gebruik in Amerika officieel kan beginnen. De initiële vraag naar de e-Tuk is groter dan verwacht.  Er is belangstelling van taxibedrijven en busondernemers, bezorgdiensten, hotels, pr-bureaus, marketingbedrijven enzovoorts.  Tuk Tuk Factory en de Amerikaanse distributeur verwachten beide dat men in de komende paar jaar minstens vijfhonderd stuks in de VS kan afzetten.

Missie
Tuk Tuk Factory in Amsterdam  heeft ‘een missie': men wil niet alleen een ‘groenere' wereld maar ook een meer kleurrijke wereld. Men bouwt de elektrische e-Tuk in serieproductie. De voertuigen worden ingezet als taxi en lichte bestelauto, als  transportmiddel voor sightseeing of als rijdend verkoopstalletje bijvoorbeeld.

Bron: Automobiel management

 
Auteur: Marieke Hut

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.