Amsterdammer wil info over verkeer graag via social media

vrijdag 27 december 2019
timer 2 min
In
Informatie over wegwerkzaamheden, actuele verkeerssituaties en het kunnen melden van zaken in de stad als losse stoeptegels of kapotte lantaarns. Die drie mogelijkheden noemen Amsterdammers als eerste als het gaat om gemeentelijke dienstverlening en communicatie via social media.

Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam naar de verwachting die Amsterdammers hebben van de gemeente op het gebied van social media. De gemeente onderzocht dit om haar dienstverlening hier optimaal op af te stemmen. De conclusie is dat Amsterdammers interactief contact met de gemeente op prijs stellen.

Meetmodel klanttevredenheid via social media
Amsterdam meet de klanttevredenheid over baliebezoek, telefonisch contact en online dienstverlening al sinds 2011. In 2014 onderzocht de gemeente ook de verwachtingen over dienstverlening via social media. Hiervoor liet de gemeente een speciaal meetmodel ontwikkelen.

De top drie bleek te bestaan uit behoefte aan informatie over werkzaamheden, actuele verkeerssituaties en het kunnen melden van losse stoeptegels en dergelijke. Deze verwachtingen zijn samengevat in een Infographic. Over de verwachte reactietermijn van de gemeente op vragen via socail media, kwam een verrassend resultaat naar boven: ongeveer een werkdag. Mensen houden voor de gemeente dus rekening met het weekend, aldus de onderzoekers.

Meer informatie

De gemeente Amsterdam deelt de opgedane kennis en ervaring graag. Voor meer informatie over de ontwikkeling van het meetmodel en de resultaten uit de nulmeting, kunt u contact opnemen met Epha Diepgrond, Adviseur Online Media, gemeente Amsterdam.Bij het onderzoek waren betrokken: VODW, Innovator, Onderzoek & Statistiek.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.