Amsterdam wil meer autodeelplaatsen

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
He
Het college van Amsterdam wil meer autodeelplaatsen. Daarom wordt de stimuleringsregeling verlengd tot eind 2010, zodat nog eens 200 plaatsen kunnen worden aangelegd.

 

 

 

Het autodelen in Amsterdam wordt gestimuleerd omdat de gebruiker van een deelauto deze auto minder snel gebruikt dan een eigenaar van een auto. Dit vermindert emissies en ruimtegebruik. Onderzoek van de gemeente wijst uit dat iemand die overstapt op een deelauto bijna vijf keer minder kilometers per maand gaat rijden. Ook blijkt dat de nabijheid van een deelauto een van de belangrijkste factoren is voor de groei van het deelautogebruik.

Met de huidige stimuleringsmaatregel (€ 500,- voor elke plaats extra) wordt om die reden het aanbod van deelauto’s vergroot. In 2009 zijn onder deze regeling 130 extra plaatsen aangelegd. Door het verlengen van de stimuleringsregeling is het mogelijk om nog eens 200 plaatsen aan te leggen. In totaal kent Amsterdam nu 850 autodeelplaatsen.

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.