Amsterdam start proef ruimere laad- en lostijden

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
Vanaf 1 augustus start gemeente Amsterdam met een proef voor het verruimen van de venstertijden voor vrachtverkeer op het Koningsplein en in de Leidsestraat. Laden en lossen mag tussen 7.00 en 12.00 uur.

De verruiming van de venstertijden geeft de vervoerders twee uur langer de tijd in de Leidsestraat, en een uur langer op het Koningsplein. De gemeente verwacht dat vervoerders door de ruimere venstertijden hun ritten efficiënter kunnen inplannen omdat zij per rit meer winkels kunnen bevoorraden.

Bereikbaarheid

Het aantal bestel- en vrachtauto's in de stad moet op deze manier worden teruggedrongen. Dit moet leiden tot een verbetering van de bereikbaarheid en de luchtkwaliteit. Voor de proef werken winkeliers, vervoerders en gemeente nauw samen. De proef loopt tot 1 februari 2012. In januari wordt besloten of de proef succesvol is en definitief wordt ingevoerd.

 
Auteur: Eveline Korving

In de drukke Leidsestraat verruimt gemeente Amsterdam de venstertijden in de verwachting dat vervoerders efficiënter kunnen laden en lossen. (Foto: ANWB/AVD)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.