Amsterdam pakt zebrapaden aan

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

De Dienst Infrastructuur Verkeer en Vervoer van de gemeente Amsterdam heeft de afgelopen jaren 39 voetgangersoversteekplaatsen (vops) op het hoofdnet auto aangepakt; de markering van de vops werd opgefrist, de blauwe voetgangeroversteekborden kregen een zichtbare plaats en zijn waar nodig met verlichting verduidelijkt.

De opknapbeurt vloeit voort uit een onderzoek naar het functioneren van vops, uitgevoerd door de Dienst Infrastructuur en Vervoer. Ook zijn de minivluchtheuvels verbreed en is de belijning op het wegdek aangebracht om weggebruikers erop te wijzen dat er een gevaarlijke kruising nadert. Een aantal vops hebben aanpassingen ondergaan die locatiespecifiek gewenst waren; een aanpak op maat.

Campagne: Ik stop voor zebra’s
Naast het aanpakken van zebrapaden zelf wordt er ook aandacht gevraagd voor het gebruik van de oversteekplaatsen. In dit kader is Veilig Verkeer Nederland dinsdag 21 mei de actieweek ‘ik stop voor zebra's' gestart. Leerlingen van drie basisscholen bedankten stoppende automobilisten bij het zebrapad met een kaart en een cadeautje. Voorafgaand aan de actie vertelde Veilig Verkeer Nederland op de scholen over het gebruik van het zebrapad. Ook worden speciale zebraborden geplaatst om automobilisten op het zebrapad te attenderen.

 
Auteur: Joske van Lith

Kinderen van drie basisscholen bedankten stoppende automobilisten

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.