Amsterdam maakt stadsvervoer schoner

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min
De
De gemeente Amsterdam gaat versneld de meest vervuilende bussen vervangen, om de uitstoot van het openbaar vervoer op gelijke hoogte te brengen als dat voor het vrachtverkeer binnen de milieuzone. Dat schrijft minister Eurlings in een brief aan de Tweede Kamer.

De eisen voor vrachtverkeer binnen de milieuzone worden per 1 juli 2013 aangescherpt. De

gemeente Amsterdam stelt geld beschikbaar zodat de bussen van het GVB dan aan dezelfde eisen voldoen.

 

De gemeente Amsterdam is partij in het milieuzoneconvenant voor vrachtwagens. Hierin zijn afspraken gemaakt om de luchtkwaliteit te verbeteren. Voor het bedrijfsleven betekent dit dat milieuzones alleen toegankelijk zijn voor schone vrachtwagens. Hoewel bussen niet onder milieuzonering vallen, bestaat er de inspanningsverplichting voor gemeenten om maatregelen te treffen om de luchtkwaliteit te verbeteren, zoals de aanbesteding van schoon openbaar vervoer.

 

De Stadsregio doet inmiddels een proef met hybride waterstofbussen en het GVB wordt bij de nieuwe concessie verplicht om een duurzaamheidsplan in te dienen.

 
Auteur: Joske van Lith

De bussen van het GVB moeten aan dezelfde emissie-eisen voldoen als de schone vrachtwagens die in de milieuzone mogen rijden.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.