Amsterdam brengt groen in kaart

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Alle parken, landschappen, tuinen en andere vormen van groenvoorzieningen in Amsterdam zijn nu te vinden via één website, www.groeninamsterdam.nl. De website toont alle bekende en minder bekende groene plekken in Amsterdam. Al dit groen in de stad heeft een positieve invloed op de gezondheid, het leefklimaat en de economie.

Wethouder Marijke Vos (Openbare Ruimte en Groen) wil met de site laten zien waar het groen in Amsterdam te vinden is en geeft mensen bijvoorbeeld tips voor wandel- of fietsroutes.

Populaire voorbeelden van groen in Amsterdam zijn het Vondelpark en het Oosterpark. Deze parken worden goed bezocht en gewaardeerd door zowel bewoners als bezoekers van de stad. Naast deze trekpleisters, zijn op de site ook de minder bekende landschappen, volks- en speeltuinen en de toekomstige groenprojecten in de stad te vinden.

Meer informatie

 
Auteur: Joske van Lith

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.