Amsterdam bestelt 23 nieuwe zesdelige metro’s

vrijdag 27 december 2019
timer 1 min

Onlangs zijn er 23 zesdelige metro’s besteld door Amsterdam bij leverancier Alstom. Deze metro’s gaan in 2012 rijden op de Amsterdamse Oostlijn en vanaf 2017 op de Noord/Zuidlijn.

De metro's komen begin 2012 in Amsterdam aan en gaan eerst een half jaar testrijden. De reizigers kunnen in het najaar van de nieuwe metro gebruik maken. Door de lengte van deze zesdelige metro kunnen er circa 50 procent meer reizigers mee worden vervoerd. Extra metro's van dit type zullen besteld worden voor de Noord/Zuidlijn die daar vanaf 2017 rijden gaan rijden.

Aandacht voor de reiziger
De nieuwe metro is ingericht met veel aandacht voor de reiziger. Zo zijn er brede stoelen, meer deuren en brede gangpaden om snel in- en uit te stappen. De stoelen zijn aan de zijkant geplaatst en de metro is – zonder tussendeuren – geheel doorloopbaar.

Meer informatie
De Stadsregio Amsterdam is de financier van de nieuwe metro, de Dienst Infrastructuur, Verkeer en Vervoer/Gemeente Amsterdam is de opdrachtgever meldt Amsterdam.nl, hier is ook meer informatie over het testen en de kenmerken van de nieuwe metro te vinden.

 
Auteur: Jacques Lorsheijd

Interieur van de nieuwe zesdlige metro die in 2012 gaat rijden op de Oostlijn Amsterdam. (Foto; Gemeente Amsterdam)

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.