Almelose buurtbewoners met buitenspeeldag in actie voor verkeersveiligheid

donderdag 11 juni 2015
timer 1 min

Javier Cornelissen, de Almelose wijkwethouder, opende op 10 juni de Buitenspeeldag in de wijk Aalderinkshoek door het verkeersbord 30 km/uur op het wegdek te spuiten. Het materiaal hiervoor maakt deel uit van een buurtactiepakket dat beschikbaar wordt gesteld door Veilig Verkeer Nederland het ROV Oost Nederland. 20 Twentse buurtschappen hebben dit pakket al besteld. gegaan.

In het buurtactiepakket zitten materialen om op een leuke manier de maximaal toegestane snelheid van 30 km/uur onder de aandacht te brengen. Bewoners van de Aalderinkshoek hebben de materialen op de Buitenspeeldag ingezet en daarnaast verkeersactiviteiten georganiseerd zoals een verkeersquiz, fietscontrole, dode hoekvoorlichting en een fietsparcours.

 Landelijke verkeersveiligheidscampagne ‘Hou je aan de snelheidslimiet’

De buurtactiepakketten bevatten een stappenplan, spandoeken, 30 km-stickers voor op kliko’s en allerlei materialen om aandacht te vragen voor de snelheidslimiet van 30 km/uur. De activiteiten in Almelo sloten aan bij de landelijke campagne 'Hou je aan de snelheidslimiet’. Deze campagne heeft als doel om het aantal automobilisten dat te hard rijdt binnen de bebouwde kom te verminderen.

Wijkwethouder Javier Cornelissen opende de Almelose Buitenspeeldag door het verkeersbord 30 km/uur op het wegdek te spuiten.

mail_outline

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.